Назад

Tratament personalizat COVID-19

Oncogene și Alfa Diagnostica anunță lansarea unei noi tehnologii care permite evaluarea siguranței și a eficacității tratamentului ulterior COVID-19.

În contextul desfășurării pandemiei, devine extrem de actuală selecția strategiei optime pentru un tratament eficient și sigur al pacienților cu COVID-19. Protocoalele actuale de tratament includ preparate medicamentoase care demonstrează cel mai bun potențial terapeutic: cloroquina (Chloroquine), hidroxicloroquina (Hydroxychlorochinum), anakinra (Anakinrum) și lopinavir + ritonavir (Lopinavir + Ritonavir), eficiența individuală și tolerabilitatea cărora variază mult.

Pentru ajustarea dozelor și prezicerea siguranței tratamentului cu aceste preparate, a fost elaborat un panel farmacogenetic special care analizează markerii genetici, determină metabolismul sau farmacocinetica lor. Panelul analizează și alți markeri: G6PD (risc crescut de hiperbilirubinemie neonatală, anemie hemolitică și infecții recurente); SLCO1B1 (risc crescut de reacvții adverse la Lopinavir); Interleukina-1 (risc crescut de reacții adverse Anakinra).

Indicaţii

Suport decizional clinic în procesul de alegere a tratamentului potențial eficient și sigur pentru COVID-19. Tehnologie Etapa I – secvențiere exomică completă a ADN-ului pacientului (> 20 000 gene) *. Etapa II – analiza datelor farmacogenomice. Etapa III -raport medical. Datele genomice obținute, pot fi utilizate în viitor pentru identificarea markerilori tumorali, pe lângă modelul tumoral, FFPE.

Testarea

Semnarea contractului și achitarea testului are loc în oficiul companiei ONCOGENE, prelevarea sângelui pentru testare are loc în laboratorul medical Alfa Diagnostica.Termeni și pregătireTermenii de primire a raportului cu recomandări este în decurs de aproximativ 14 zile lucrătoare, după prelevarea sângelui (pregătire specială pentru testare nu este necesară).Despre ONCOGENE SRLCompanie care deține și operează serviciul ONCOGENE®, specializat în profilarea genomică și interpretarea tumorilor.Siteoficial:www.oncogene.euE-mail: client-support@oncogene.eu Pentru întrebări legate de testare, sunați la: + 373 22 81 90 90 sau 068 28 77 28